Корисна інформація

Професія кухаря надзвичайна – творча і водночас дуже відповідальна, важка і неймовірно цікава. Хтось мріє про неї з дитинства, а хтось обирає вже в дорослому житті. Як би там не було, але в професії кухаря є чому щиро дивуватися. Дізнайтесь про факти, які наводять на роздуми.
  • Білий кухарський ковпак з’явився лише у 18 столітті за наказом англійського короля Георга II. Просто монарху набридло виловлювати зі страв волосся свого улюбленого кухаря.
  • У Стародавньому Римі відбувалися повстання кухарів, представники цієї професії брали під контроль цілі міста.
  • В японських ресторанах жінки не допускаються до приготування суші і десертів. Через те, що температура їх рук на 2 0С вища, ніж у чоловіків.
  • Кулінарія — так звали десяту музу — покровительку кухарської справи в Стародавньому Римі.
  • Помічник кухаря, кухар, старший в зміні, су-шеф, шеф-кухар, ресторатор (власник власного ресторанного бізнесу) — це стандартний кар’єрний шлях кухаря, який в середньому займає 7-10 років.
  • Основу робочого дня кухаря становить: миття, чистка, нарізки, маринування, відварювання та підготовка продуктів в різний спосіб. Адже 98% будь-якої страви — це заготовки, приготування яких займає години.
  • 20 жовтня кухарі всього світу відзначають своє професійне свято — День кухаря, який був заснований конгресом Всесвітньої асоціації кулінарних співтовариств в 2004 році.

Комментариев нет:

Отправить комментарий